image
Kameraer

Derfor skal du vælge et spejlreflekskamera

Tidligere har spejlreflekskameraer været dyre og kun været forbeholdt professionelle fotografer, men sådan er det ikke længere. Nu er spejlreflekskameraer blevet en trend, og priserne er faldet en del, og det har derfor gjort det muligt at tage billeder af høj kvalitet uden at skulle uddanne sig til fotograf først. Derudover findes der mange forskellige spejlreflekskameraer derude, og nogle kan koste op til flere hundredtusind kroner inklusiv objektiver. Det betyder dog ikke, at man behøver at bruge så mange penge. Hvis man lærer om komposition, vinkler og generel viden om fotografering, så kan man tage gode billeder uden at skulle bruge en formue på et spejlreflekskamera.

Fordele ved et spejlreflekskamera

En af fordelene ved et spejlreflekskamera er, at man kan udskifte objektivet på kameraet, hvilket betyder, at man kan få mange variationer af samme motiv. Man kan eksempelvis bruge et vidvinkelobjektiv, hvis man skal tage billeder af landskaber – dette objektiv gør, at man kan få størstedelen af landskabet med i billedet. Der findes også telezoom objektiver, så man kan stå på længere afstande og tage nærbilleder af motiver. En anden fordel ved et spejlreflekskamera er, at det kan holde strøm i længere tid end et digitalt kamera, så man kan skyde billeder hele dagen uden at løbe tør for strøm.

Derudover kan et spejlreflekskamera filme HD video, hvilket betyder, at man kan lave videoer i høj kvalitet og derved fange store øjeblikke på video. Det kan også være, at man interesserer sig for at lave vlogs – hvis det er tilfældet, så kan man sætte et vidvinkelobjektiv på sit kamera og filme sig selv og derefter uploade det til YouTube.

Tag hen i den nærmeste butik og prøv dig frem

Der findes mange forskellige muligheder med et spejlreflekskamera, det er kun der selv og din kreativitet, der sætter grænser for, hvad du kan opnå med sådan et kamera.

En ting er at kigge på et kamera på nettet, og en anden er at stå med kameraet i hånden. Så tag hen i den nærmeste butik og find ud af hvilken model der passer til dig.

LEAVE A REPLY