image
Diverse

Gode råd til at få bedre belysning på dine billeder

Ofte kan belysning på ens billeder gøre en verden til forskel – man kan tage billeder med en af de dyreste kameraer i verden, men hvis belysningen ikke er god, så bliver billedet ikke i høj kvalitet. Hvis du derimod bruger et billigt kamera og samtidig har styr på belysningen, så kan dine billeder blive markant bedre, end hvis du bruger et dyrt kamera og dårlig belysning. Derfor er belysning alfaomega, og hvis du gerne vil optimere dine billeders kvalitet, så kan du få nogle gode råd om belysning herunder.

Tag gode billeder uanset dine omgivelser

Når man skal tage billeder, så er belysningen vigtig, og det er lige meget om billederne skal tages i dagtimerne, aftentimerne, eller om natten – belysning betyder alt, uanset hvilken tid på døgnet det er.

En af de måder man kan få god belysning uden at skulle investere i dyre lamper, det er ved at tage billeder i naturligt lys eksempelvis ved at tage dem i naturen. Man kan få noget af det mest naturlige lys i dagtimerne, og hvis man er indenfor, så skal man sørge for at motivet lyses op af et vindue. Mange laver den fejl, at de tager billeder med motivet op ad vinduet, det gør, at motivet bliver en skygge, og billedet bliver mørkt. Hvis fotograf og motiv bytter plads – laver en 180 graders vending, så bliver belysningen god.

Hvis man skal tage billeder om aftenen eller natten, hvad enten det er udenfor eller indenfor, så skal man anskaffe sig nogle lamper. Når man ikke kan få den naturlige belysning, så må man gøre brug af elektronik, og det kan også skabe gode resultater. Der findes flere forskellige stilarter inden for fotografering, og med lamper kan man ændre på skygger, og få det meste ud af den belysning man har.

Lær mere om belysning på nettet

Gode billeder kræver ikke, at man skal have lamper til flere tusinde kroner og andet professionelt udstyr. Det kræver blot viden omkring belysning, komposition og vinkler, og det kan du lære mere om på nettet.

LEAVE A REPLY